Inloggen

Heb je nog geen account? Registreer dan hier

Wachtwoord vergeten?

Registreer je gratis

Je wachtwoord wordt automatisch aangemaakt en verzonden naar jouw e-mailadres.

Vacatures Coach

Ben jij een motiverende en gedreven coach die mensen graag een duwtje in de rug geeft? Welke type coach je ook bent, als je op zoek bent naar een sfeervolle werkomgeving of een nieuwe uitdaging, dan kan je eenvoudig je profiel aanmaken op Psyjobs. Hierdoor krijg je toegang tot alle openstaande vacatures voor coaches, waarop je gewoon via het platform kan solliciteren. Wanneer jij als werkgever op zoek bent naar een coach of je bent zelf coach en zoekt een collega om je praktijk te vervoegen, kan je je vacature op Psyjobs plaatsen. Zo ben je er zeker van dat je aanbod goed terecht komt en door de juiste mensen wordt gelezen.

Vacatures voor coach per provincie

Wie wil nu niet binnen zijn of haar omgeving aan de slag gaan? Op Psyjobs vind je vacatures voor alle type coaches in alle Vlaamse provincies. Vacature psycholoog

 

 

Werken als coach
Een coach is een persoon die anderen helpt met persoonlijke ontwikkeling wanneer ze dit nodig hebben. Het ultieme doel van een coach is cliënten professionele coaching aanbieden om op basis hiervan hun doelen te verwezenlijken en om hen de nodige steun en advies te bieden wanneer ze mogelijks door de bomen het bos even niet meer zien. Aangezien mensen het op alle soort vlakken moeilijk kunnen krijgen en hulp nodig kunnen hebben, bestaan er ook verschillende soorten coaches die telkens gespecialiseerd zijn in een bepaald aspect.
Een coach kan daarnaast ook een heel gevarieerd publiek over de vloer krijgen: dit kunnen eenvoudigweg mensen zijn die de teugels van hun leven even uit handen hebben laten glippen, maar ook werknemers die problemen hebben of andere categorieën van mensen, zoals sporters die vaak onder hoge druk moeten presteren. Een coach gaat een belangrijk verbindingsstuk vormen in het leven van zijn of haar klanten: zij vertellen wat ze willen verbeteren of realiseren en een coach gaat een uniek traject opstellen dat het individu zal toestaan zijn of haar dromen of doelen te verwezenlijken.

Een belangrijk element van coaching, is het behoud van het zelfstandige aspect van de persoon in kwestie. Een coach dient ter ondersteuning, maar moet er ten alle tijden voor zorgen dat iemand niet afhankelijk wordt van hem of haar. Door dingen aan te leren, kunnen mensen zelf weer op eigen benen staan en dingen anders zien en aanpakken, waarvoor hij of zij dan later de coach niet meer nodig heeft. Het is dan ook belangrijk om dit te stimuleren bij de cliënt en dat een coach hiervoor zijn eigen mening vooral naar de achtergrond verplaatst: inwendige inzichten en uitwendige veranderingen worden geholpen door de coach, maar vinden hun oorsprong bij de persoon in kwestie. Alle coaches werken dus vanuit hetzelfde uitgangspunt: mensen persoonlijke begeleiding op maat bieden welke een uniek traject vervolgt, om vervolgens hun wensen en verwachtingen te volbrengen.

Wat typisch is bij coaching, is dat een coach een luisterend oor biedt aan zijn of haar cliënten. Hij of zij luistert naar hun verhalen en leidt hieruit af wat de persoon nu juist wil bereiken. Of dit nu een specifiek doel is, een verwachting inlossen of bepaalde gedragingen veranderen, het maakt niet uit. Een coach weet hoe hij mensen kan begeleiden en stippelt een traject uit dat hij of zij samen met de klant in kwestie zal afleggen, op maat van wat die wil bereiken. Het is dan ook belangrijk dat een coach niet enkel hoort wat zijn cliënten tegen hem of haar zeggen, een coach luistert ook echt en is vastberaden om een steunpilaar te vormen voor hen.

Hoewel alle coaches doen wat hun naam zegt, mensen coachen, en zij dus allemaal vanuit hetzelfde standpunt vertrekken, zijn er toch verschillen te vinden in waar coaches zich op focussen. Zo bestaat er in de maatschappij van vandaag een heel scala aan coaches en kunnen hun doelgroepen sterk van elkaar verschillen. Er bestaan bijvoorbeeld mental coaches, die hun cliënten helpen om hun gedachten onder controle te krijgen, zodat zij op die manier weer het roer van hun leven in handen krijgen. Mental coaches krijgen dan ook vaak te maken met neerslachtigheid, waardoor het voor hen belangrijk is om de mindset van het individu te moduleren. De mental coach leert hem of haar als het ware dat het glas altijd halfvol is. Daarnaast bestaan er bijvoorbeeld ook coaches voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn, die hun klanten gaan helpen met zelfontwikkeling, met meer evenwicht en welzijn tot gevolg. Dit kan voortkomen uit verschillende specialisaties, zoals bio-energetica of naturopathie, maar ook yoga en kinesiologie. Er zijn ook assertiviteitscoaches, communicatiecoaches, relatiecoaches, talentcoaches, financiële coaches, persoonlijke coaches, … Kortom: er is een brede waaier aan coaching beschikbaar met coaches die luisteren naar wat zijn of haar cliënt wil en hierop verder bouwen. De job van coach is in de maatschappij van vandaag dan ook onmisbaar geworden. Dit komt door de constante focus op presteren, bereikbaarheid en het feit dat alles altijd beter moet. Een coach kan naarmate zijn specialisaties helpen om personen aan te leren wat zij nodig hebben, zodat ze op die manier kunnen vermijden dat ze in de toekomst weer tegen dezelfde problemen aanlopen. Zo biedt een coach hulp op korte termijn, maar levert hij of zij ook inzichten die een leven lang meekunnen.

Een coach heeft heel wat kennis: naast mensenkennis, beschikt een coach ook over de beroepsmatige kennis die nodig is om mensen succesvol en op een correcte manier te kunnen begeleiden. Deze expertise kan een coach verkrijgen in een bacheloropleiding of een opleiding bij Syntra. Eenmaal een coach zijn of haar diploma behaald heeft, liggen verschillende carrièrepaden voor hem of haar open.

Waar kan je werken als coach?
Een coach moet, eens het diploma of certificaat verworven is, zelf beslissen in welk soort context hij of zij zichzelf aan de slag ziet gaan. Afhankelijk van wat de persoon in kwestie verkiest, kan hij of zij een sociaal pad of toch eerder een individueel pad bewandelen.

Zo kan je met de verworven expertise en kwaliteiten aan de slag binnen een coaching bureau. In deze context zal een coach, samen met andere coaches aan de slag gaan met cliënten die het bureau opzoeken. Het positieve aan werken in een coaching bureau is ten eerste de aanwezigheid van anderen met dezelfde, maar mogelijks ook andere specialiteiten. Zo is er de mogelijkheid om van elkaar te leren, maar ook om te rade te gaan bij elkaar. Voor personen die goed in de omgang zijn en graag sociaal contact hebben, is dit zeker een keuze die het overwegen waard is.

Daarnaast is het als coach ook mogelijk om een sprong in het diepe te wagen en zelf een praktijk of onderneming op te starten. Coaches die zelfstandig zijn en graag op zichzelf werken, kunnen deze mogelijkheid volgen. Zeker voor mensen die graag de bovenhand hebben in beslissingen, is dit een aanlokkelijke optie, aangezien je als individu je eigen ding kan doen en je eigen wil kan doordrijven. Natuurlijk is ook het financiële aspect hierbij belangrijk omdat een onderneming of een praktijk opstarten financieel gezien niet vanzelfsprekend is. Bij deze optie hoor je dus ook na te gaan of je hiervoor de nodige financiële middelen hebt.

Als coach zal je zeker niet altijd op je bureau werken, je kan ook ingeschakeld worden in bedrijven of bij mensen thuis je expertise aanbieden. Eigenlijk kan je op allerlei locaties gevraagd worden om jouw hulp aan te bieden.

Een coach kan er dus voor kiezen om in teamverband aan de slag te gaan of om zelf iets op poten te zetten. Belangrijk is dan ook om te overdenken waar je naar op zoek bent, of je nu net je school afrondde of eenvoudigweg aan de start staat van een carrièreswitch. Het is maar net wat je wil, wat je aankan en welke richting je uit wil in het leven.

Hoe vind je werk als coach?
Indien je werk zoekt als coach, ben je op ons platform alvast aan het juiste adres. Je zal hier gegarandeerd heel wat vacatures en zoekertjes vinden die je zullen bevallen. Neem dus zeker even de tijd om onze website te doorkammen op zoek naar die ene vacature: de vacature van je dromen. Selecteer naargelang wat je zoekt en pluis elke vacature grondig uit. Heb je het ideale zoekertje gevonden? Vat dan zeker de koe bij de hoorns en ga over tot je sollicitatie!

Solliciteren is iets wat stress met zich mee kan brengen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het proces van solliciteren te vergemakkelijken voor jou. Je kandidatuur aanbieden kan makkelijk via de website. Je stelt gewoon een motivatiebrief op en reageert hiermee op de betreffende vacature. Wie weet komt er binnenkort wel een mooie kans jouw kant uit!

Ben je op zoek naar een coach?
Sta je aan het hoofd van een coaching bureau en ben je nog op zoek naar iemand om jouw team te versterken? Of ben je als coach op zoek naar een leuke collega? Dan is Psyjobs de kans bij uitstek om de ideale kandidaat voor jouw openstaande functie van coach te vinden. Schrijf vandaag nog een vacature uit en plaats hem onmiddellijk op onze website. Denk eraan dat je nauwgezet beschrijft welk soort persoon je zoekt en over welke competenties en kwaliteiten hij of zij moet beschikken. Schep een volledig en duidelijk beeld en trek op die manier exact die ene kandidaat aan waarnaar jij op zoek bent.

Coaches vanuit heel Vlaanderen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, zullen je vacature op hun scherm zien verschijnen wanneer ze onze website bezoeken. De kans om hier bij ons een profiel te vinden dat perfect aansluit bij wat je zoekt, is dus groot. Springen sommige kandidaturen bij je in het oog? Neem dan zeker de tijd om even met deze sollicitanten te communiceren. Selecteer uit de geïnteresseerden op die manier de perfecte coach en wie weet schud je met behulp van ons platform binnenkort jouw nieuwe coach de hand.